Počet záznamů: 1
Frej, David, 1965- - Autor
303 stran ; 22 cm
ISBN 978-80-7281-512-8
tuky cholesterol výživa člověka racionální výživa
monografieSignatura C 371.473 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Údaje o názvu Tučné superpotraviny a oleje / David Frej Záhlaví-jméno Frej, David, 1965- (Autor) Nakladatel Praha : Eminent, 2016 Fyz.popis 303 stran ; 22 cm ISBN 978-80-7281-512-8 Číslo nár. bibl. cnb002877989 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Předmět.hesla tuky - zdravotní aspekty * cholesterol * výživa člověka * racionální výživa Forma, žánr monografie Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 612.397 , 614 , 613.2 , (048.8) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Autor dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí. Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdroj anotace: NK ČRNačítání…
Počet záznamů: 1