Počet záznamů: 1  

Domácí kváskové pečení

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Hradecká, Gabriela, 1978- - Autor
    1. vydání - 87 stran : barevné ilustrace ; 23 cm
    ISBN 978-80-264-1280-9
     kváskové pečivo  chléb  slané pečivo  pečení
     kuchařské recepty
    SignaturaC 370.061
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo
    Domácí kváskové pečení
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 10.05.2024)C 370.061   

    Údaje o názvuDomácí kváskové pečení / Gabriela Hradecká
    Záhlaví-jméno Hradecká, Gabriela, 1978- (Autor)
    Údaje o vydání1. vydání
    NakladatelBrno : CPress, 2016
    Fyz.popis87 stran : barevné ilustrace ; 23 cm
    ISBN978-80-264-1280-9 Kč 249.00
    Číslo nár. bibl.cnb002854906
    Předmět.hesla kváskové pečivo * chléb * slané pečivo * pečení
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.526.2 , 664.66:664.654.1 , 664.661/.664 , 664.66 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo
    Druh dok.KNIHY
    Domácí kváskové pečení
    Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An! Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie. A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!Autorka Gabriela Hradecká v současnosti jezdí po celé ČR, navštěvuje různá města v Čechách i na Moravě, a pořádá kurzy pečení chleba (kurzypecenichleba.cz) a kurzy bezlepkového kváskového pečení, o které je čím dál větší zájem. Má vlastní facebookovou stránku Chleban s An - kurzy pečení chleba. Žije se třemi dětmi a manželem v malebném koutě na jihozápadě Moravy. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.