Počet záznamů: 1  

Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bárta, Jan, 1974- - Autor
    Vydání první - 142 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 21 cm
    ISBN 978-80-87111-42-0
     brambory  rostlinné bílkoviny  odrůdy zemědělských plodin  šlechtění zemědělských plodin
     kolektivní monografie
    SignaturaC 369.243
    Umístění
    Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( region )jen prezenčněC 369.243 P   

    Údaje o názvuPotenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum / Jan Bárta a kolektiv
    Část názvuPotenciál bílkovin hlíz brambor
    Záhlaví-jméno Bárta, Jan, 1974- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelČeské Budějovice : Kurent, 2015
    Fyz.popis142 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 21 cm
    ISBN978-80-87111-42-0
    Číslo nár. bibl.cnb002537165
    Poznámky200 výtisků
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Jazyková pozn.Česká a anglická resumé
    Předmět.hesla brambory * rostlinné bílkoviny * odrůdy zemědělských plodin * šlechtění zemědělských plodin
    Forma, žánr kolektivní monografie
    Konspekt633 - Rostlinná výroba
    MDT 633.491 , 577.112.8:581.1 , 631.526 , 631.52 , (048.8:082)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum
    Kniha „Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum“ shrnuje současné dostupné informace o charakteristice a využití bílkovin bramborových hlíz a zároveň přináší nové informace o vlastním výzkumu autorů se zaměřením na bílkoviny hlíz kulturních a planých druhů brambor. Kniha je členěna do pěti částí. První část informuje o charakterizaci a klasifikaci bílkovin bramborových hlíz a poskytuje čtenáři detailní seznámení s hlavními charakteristikami patatinových bílkovin, inhibitorů proteas a ostatních bílkovin. Druhá část knihy je zaměřena zejména na charakterizaci bílkovin přítomných v hlízách planých a netradičních kulturních druhů – jsou zde shrnuty informace o kvantifikaci a aktivitách hlízových bílkovin, patatinových bílkovin a inhibitorů proteas. Třetí část knihy řeší jak může být obsah a kvalita bramborových bílkovin ovlivněna pěstitelskou technologií a přírodními podmínkami při pěstování brambor. Předposlední část knihy se věnuje diskuzi o současných a budoucích možnostech izolace bramborových bílkovin z hlízové šťávy (která vzniká jako odpadní voda v průběhu výroby škrobu) s ohledem na různou kvalitu a uplatnění výsledných bílkovinných koncentrátů (izolátů). Tématem poslední části knihy je využití získaných bramborových bílkovin. Jsou zde diskutovány možnosti využití koncentrátů (izolátů) bramborových bílkovin pro krmné účely a potravinářské aplikace a taktéž jejich specifické aplikace v medicíně a kosmetice - využití antimikrobiálního potenciálu či jako výchozí suroviny pro produkci bílkovinných hydrolyzátů. Klíčová slova: brambory, Solanum, bílkoviny, patatin, inhibitory proteas, izolace Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.