Počet záznamů: 1  

Můj život ve Francii

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Child, Julia, 1912-2004 - Autor
    Vydání první - 398 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm
    ISBN 978-80-7462-982-2
      Prud'homme, Alex, - Autor   Senko Ohnisková, Vanda, - Překladatel
     Child, Julia, 1912-2004
    20.-21. století 1912-2004
     kuchařky  americké spisovatelky  kuchařství  gastronomie
     autobiografie
    SignaturaC 368.889
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Můj život ve Francii
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 368.889   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 16.09.2024)C 368.889 a   

    Unifikovaný název My life in France. Česky
    Údaje o názvuMůj život ve Francii / Julia Childová a Alex Prud'homme ; z anglického originálu My life in France ... přeložila Vanda Senko Ohnisková
    Záhlaví-jméno Child, Julia, 1912-2004 (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelV Brně : Jota, 2016
    Fyz.popis398 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm
    ISBN978-80-7462-982-2
    Číslo nár. bibl.cnb002830503
    Dal.odpovědnost Prud'homme, Alex, 1961- (Autor)
    Senko Ohnisková, Vanda, 1966- (Překladatel)
    Předmět.hesla Child, Julia, 1912-2004 * 20.-21. století * 1912-2004 * kuchařky - Spojené státy americké - 20.-21. století * americké spisovatelky - 20.-21. století * kuchařství - Francie * gastronomie - Francie
    Forma, žánr autobiografie
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    929 - Biografie
    MDT 641/642-055.2 , 82-055.2 , 929 , 641/642 , (73) , (44) , (092)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Můj život ve Francii
    Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda, jež představila francouzskou kuchyni milionům nejenom amerických domácností, ale ve svých bestsellerových memoárech odhaluje, co ví jen málokdo: Dlouhá léta se s vařením jenom míjela a její cesta na kuchařské výsluní trvala dlouhé roky a byla vše, jenom ne přímočará. Když se Julia v roce 1948 přestěhovala s manželem Paulem, který pracoval v diplomacii, do Francie, nemluvila francouzsky a o zemi galského kohouta nevěděla téměř nic. Netrvalo však dlouho a Paříž si doslova zamilovala. Nadšení z francouzské kuchyně ji přivedlo i do proslulých kurzů Cordon Bleu, které změnily její život navždy. Přestože se Juliino studium v Cordon Bleu neobešlo bez potíží, díly nevšednímu zápalu a pracovitosti nabyla tolik vědomostí, že mohla začít vést... Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.