Počet záznamů: 1  

Potravinová alergie a intolerance

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Fuchs, Martin, 1958- - Autor
    První vydání - 447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN 978-80-204-3757-0
    Edice postgraduální medicíny
     alergie na potraviny  potravinová intolerance  potravinové alergeny  diferenciální diagnostika  farmakoterapie  imunoterapie  alergologie  klinická imunologie
     kolektivní monografie
    SignaturaC 368.673
    Umístění 616 - Patologie obecně. Alergie
    Potravinová alergie a intolerance
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 368.673   

    Údaje o názvuPotravinová alergie a intolerance / Martin Fuchs et al.
    Záhlaví-jméno Fuchs, Martin, 1958- (Autor)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelPraha : Mladá fronta, 2016
    Fyz.popis447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN978-80-204-3757-0
    Číslo nár. bibl.cnb002802438
    Edice Edice postgraduální medicíny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografie a rejstřík
    Jazyková pozn.České a anglické resumé
    Předmět.hesla alergie na potraviny - imunologické aspekty * potravinová intolerance - imunologické aspekty * potravinové alergeny * diferenciální diagnostika * farmakoterapie * imunoterapie * alergologie * klinická imunologie
    Forma, žánr kolektivní monografie
    Konspekt616 - Patologie. Klinická medicína
    MDT 616-02:613.2 , 616-02.19:613.26/.29 , 612.017 , 616-092.19:613.26/.29 , 616-079.4 , 616-08:615.2/.3 , 616-08:615.37 , 616-02:616-092.19 , 616-097-092.19 , (048.8:082)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru616 - Patologie obecně. Alergie
    Druh dok.KNIHY
    Potravinová alergie a intolerance
    Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy. Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. K hlubšímu pochopení typů potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby by měla zásadně přispět právě tato kniha. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.