Počet záznamů: 1
Sladké mlsání z mámina notýsku
Lazarová, Monika - Autor - Fotograf
1. vyd. - Praha : Grada, 2012 - 200 s. : barev. il. ; 18 x 25 cm
ISBN 978-80-247-4398-1, ISBN 978-80-247-7929-4
moučníky sladké pečivo
kuchařské receptyUmístění Údaje o názvu Sladké mlsání z mámina notýsku / Monika Lazarová Záhlaví-jméno Lazarová, Monika (Autor) (Fotograf) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : Grada, 2012 Fyz.popis 200 s. : barev. il. ; 18 x 25 cm ISBN 978-80-247-4398-1 978-80-247-7929-4 Číslo nár. bibl. cnb002412393 Předmět.hesla moučníky * sladké pečivo Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.85 , 644.681/.685 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Moučníky se staly neodmyslitelnou součástí naší kuchyně, která stále láká děti i dospělé. Sladká tečka je tradicí sahající hluboko do minulosti a labužníci si bez ní neumí představit žádnou oslavu ani běžný oběd. Avšak vzhledem k tomu, že se v současné době stále více dostává do popředí racionální výživa, milovníci poctivé kuchyně našich předků mají stále méně možností uspokojit svůj apetit. Autorka proto sesbírala 100 osvědčených receptů na přípravu koláčů, bábovek, závinů, vdolků a jiných sladkostí, které pekly naše prababičky, babičky a maminky. Tyto kuchařky dokázaly své neuvěřitelné gastronomické zázraky vyčarovat ze zcela běžných a dostupných surovin jako byla jablka, jahody, švestky, tvaroh či kakao. Jejich vynikající tažený závin, křupavé béleše, medové perníčky, frgály nebo šťavnatý táč pak byly ozdobou každého stolu. Díky těmto sladkým zázraků se stala tradiční česká a moravská národní kuchyně jednou z nejvyhlášenějších na světě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1