Počet záznamů: 1  

Zatracené kyselo

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- - Autor
    Vydání první - 213 stran ; 21 cm
    ISBN 978-80-267-0529-1
     Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956-
    20. století 1981-1992
     kuchařství
     autobiografické vzpomínky  kuchařské recepty
    SignaturaC 365.293
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Zatracené kyselo
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 365.293 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 365.293   

    Údaje o názvuZatracené kyselo : vzpomínky na vaření a domácnost v 80. letech : volné pokračování Cukru na nitku / Jaroslava Vilemína Kadlasová
    Záhlaví-jméno Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Motto, 2015
    Fyz.popis213 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-267-0529-1
    Číslo nár. bibl.cnb002764409
    PoznámkyObsahuje rejstřík
    Předchází Marečková, Jaroslava Vilemína. Cukr na nitku
    Předmět.hesla Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- * 20. století * 1981-1992 * kuchařství - Česko - 20. století
    Forma, žánr autobiografické vzpomínky * kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    929 - Biografie
    MDT (437.3) , 641/642 , 929 , (0:82-94) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Odkazy (1) - KNIHY
    Předchází Marečková, Jaroslava Vilemína Cukr na nitku
    Zatracené kyselo
    Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla – výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty. PaedDr. Jaroslava Kadlasová (*1956) se narodila v Praze. Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, obor čeština – výtvarná výchova. Třináct let prožila v Jablonci nad Nisou. Od roku 1996 působí v Městské knihovně v Praze. Osmým rokem píše svůj foodblog Vilemínino zátiší (vilemina.blog.cz) a vede stejnojmennou stránku na facebooku. Propaguje food festival amatérských pop-upů, na kterých i sama vaří. Občas se objeví v médiích a připravuje programy zaměřené na tradice a historii vaření u nás. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.