Počet záznamů: 1  

Umění francouzské kuchyně

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Child, Julia, 1912-2004 - Autor
    Vydání první - 727 stran : ilustrace ; 24 cm
    ISBN 978-80-7462-866-5
      Beck, Simone, - Autor   Kozák, Jan, - Překladatel
     francouzská jídla
     kuchařské recepty  příručky
    SignaturaC 359.894/2

    1x k půjčení domů a 0x ke studiu v knihovně z celkem 1 ks k dispozici - viz exempláře

    Najdete ve volném výběru. Podrobné informace o uložení najdete v tabulce exemplářů.

    SignaturaČár.kódLokaceDislokaceInfo
    C 359.894/22681330736LidickáLidická - půjčovnaDoba výp. 30 dní
    Unifikovaný název Mastering the art of French cooking, volume two. Česky
    Údaje o názvuUmění francouzské kuchyně : pokračování světoznámé bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Kniha druhá / Julia Childová, Simone Becková ; z anglického originálu Mastering the art of French cooking, volume two ... přeložil Jan Kozák
    Obálkový názevUmění francouzské kuchyně 2
    Osobní jméno Child, Julia, 1912-2004 (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelV Brně : JOTA, 2015
    ISBN978-80-7462-866-5
    PoznámkyObsahuje rejstřík. Nové revidované vydání
    Dal.odpovědnost Beck, Simone, 1904-1991 (Autor)
    Kozák, Jan, 1970- (Překladatel)
    Předmět.hesla francouzská jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty * příručky
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.568(44) , (035) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642
    Druh dok.KNIHY
    Kniha druhá Nové revidované vydání   Pokračování světoznámé bible kulinářského umění, základní příručky všech milovníků francouzské kuchyně     Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci.   Naleznete zde: první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba, polévky včetně rybích a bisque z darů moře, masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine, třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou, lákavě sestavené zeleninové pokrmy, záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky.   Do rukou se vám dostávají jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami. Bon appétit!   ***   Julia Childová se narodila roku 1912 v kalifornské Pasadeně, kde také vyrostla. Za druhé světové války pracovala pro výzvědnou službu (OSS, předchůdce CIA) a při pobytu na Cejlonu se seznámila se svým budoucím manželem, diplomatem Paulem Childem. Služební povinnosti zavedly Paula do Paříže, kde mohla paní Childová rozvíjet svůj zájem o francouzskou kuchyni. Navštěvovala proslulou kuchařskou školu Le Cordon Bleu a v roce 1952 založila s přítelkyněmi Simone Beckovou a Louisette Bertholleovou vlastní kuchařskou Školu tří gurmánek. O deset let později společně vydaly kuchařku Umění francouzské kuchyně. Julia Childová léta učila americké diváky vaření po francouzsku, od roku 1963 ve svém vlastním pořadu Francouzský šéfkuchař. Zemřela v srpnu 2004. Její paměti, Můj život ve Francii, na nichž pracovala s Alexem Prud’hommem, vyjdou v Nakladatelství JOTA v roce 2016.   Simone Becková prožila dětství v Normandii a vařit se učila od dětství. Původně studovala knihvazačství, avšak pod vedením znamenitých šéfkuchařů dále úspěšně rozvíjela své kuchařské schopnosti. I když většinu svého života prožila v Paříži a Provence, v Americe ji proslavila kuchařka Umění francouzské kuchyně a další dvě knihy, které vydala samostatně. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz