Počet záznamů: 1  

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Autor
    Vydání 3., rozšířené a upravené - 553 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), 1 mapa, faksimile ; 21 cm
    ISBN 978-80-200-2498-5
     výživa člověka  jídlo
     monografie
    SignaturaC 364.811
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 364.811   

    Údaje o názvuJídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová
    Záhlaví-jméno Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Autor)
    Údaje o vydáníVydání 3., rozšířené a upravené
    NakladatelPraha : Academia, 2015
    Fyz.popis553 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), 1 mapa, faksimile ; 21 cm
    ISBN978-80-200-2498-5
    Číslo nár. bibl.cnb002678928
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Předmět.hesla výživa člověka - dějiny * jídlo - dějiny
    Forma, žánr monografie
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 613.2 , 641/642 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.