Počet záznamů: 1  

Historický materialismus


  1. 1. vyd. - Praha : NPL, 1965 - 512, [5] s. ; 8°
      Prokop, Dušan, - Editor - Autor úvodu atd.
     historický materialismus
     studie
    SignaturaC 54.606
    Umístění
    Historický materialismus
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 54.606   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 54.606 v1   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuHistorický materialismus : metodologické a teoretické problémy / [naps. autor. kol.] za red. Dušana Prokopa, [který též naps.] předml.
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : NPL, 1965 (Rudé právo)
    Fyz.popis512, [5] s. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000483555
    PoznámkyFrontispis. Předsádky, obálka a vazba Leo Novotný. 4300 výt.. Pozn.
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
    Dal.odpovědnost Prokop, Dušan, 1926- (Editor) (Autor úvodu atd.)
    Předmět.hesla historický materialismus - metodologie
    Forma, žánr studie
    Konspekt14 - Filozofické systémy a hlediska
    MDT 141.12:316 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Historický materialismus
    Vybrané studie, různé filosofické žánry, nevytvářejí učebnici klasického typu, vyčerpávající všechnu látku a pedagogicko-metodicky jednotnou ve stylu, úrovni a provedení. Přesto tvoří dost organický a v jistém smyslu systematický celek. Sdružujícími prvky jsou výběr a monografické omezení témat, jednota v koncepci a metodě práce, soustředění na určitá klíčová témata, "rekonstrukce Marxe" , hlavně využití jeho díla Grundrisse der Kritik der politischen Ökonomie a zaměření na teoretické a metodologické problémy historického materialismu a společenských věd. Tomu odpovídá i rozdělení knihy do dvou částí. Autoři: J. Cvekl, M. Maršík, K. Michňák, J. Pešek, J. Pešková, D. Prokop, M. Svoboda, E. Urbánek. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.