Počet záznamů: 1  

Tvoje strava je tvůj osud

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Jonáš, Josef, 1945- - Autor
    459 stran : ilustrace ; 21 cm
    ISBN 978-80-7281-501-2
      Kuchař, Jiří, - Autor
     racionální výživa  životospráva  péče o zdraví
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 364.522
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Tvoje strava je tvůj osud
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 364.522   

    Údaje o názvuTvoje strava je tvůj osud : příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem / Josef Jonáš, Jiří Kuchař
    Záhlaví-jméno Jonáš, Josef, 1945- (Autor)
    NakladatelPraha : Eminent, 2015
    Fyz.popis459 stran : ilustrace ; 21 cm
    ISBN978-80-7281-501-2
    Číslo nár. bibl.cnb002751432
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Dal.odpovědnost Kuchař, Jiří, 1960- (Autor)
    Předmět.hesla racionální výživa * životospráva * péče o zdraví
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 613.2 , 613 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Druh dok.KNIHY
    Tvoje strava je tvůj osud
    Příčiny, souvislosti, důsledky a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem, tak zní podtitul této knihy. Procházíme v ní společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají. Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Chceme vám naznačit, že nad každým soustem jídla nebo douškem nápoje byste se měli zamyslet. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.