Počet záznamů: 1
Reinhart, Peter, 1950- - Autor
285 stran : barevné ilustrace ; 26 cm
ISBN 978-80-906188-0-0
Manville, Ron - Fotograf König, Martin - Překladatel
pečení chléb pečivo
příručky kuchařské receptySignatura B 55.133 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Unifikovaný název Bread baker's apprentice. Česky Údaje o názvu Pekařský učeň : umění dokonalého chleba / Peter Reinhart ; fotografie Ron Manville ; přeložil Martin König Variantní názvy Název v tiráži: Pekařský učeň - umění dokonalého chleba Záhlaví-jméno Reinhart, Peter, 1950- (Autor) Nakladatel [Praha] : KitchenArt ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín, [2015] Copyright ©2015 Fyz.popis 285 stran : barevné ilustrace ; 26 cm ISBN 978-80-906188-0-0 Číslo nár. bibl. cnb002731784 Poznámky Přeloženo z angličtiny Dal.odpovědnost Manville, Ron (Fotograf)
König, Martin (Překladatel)
Předmět.hesla pečení * chléb * pečivo Forma, žánr příručky * kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.526.2 , 664.661/.664 , 664.6 , (035) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Druh dok. KNIHY Peter Reinhart, zakladatel legendární pekárny Brother Juniper’s Bakery a vynikající instruktor největší světové kulinářské akademie, stojí v čele amerického hnutí řemeslného chleba už více než 15 let. Jeden den se mu něco povede a druhý hned pokračuje ve vylepšování receptů a technik na nikdy nekončící cestě za vynikajícím chlebem. V knize Pekařský učeň popisuje zásadní pokroky a objevy v oblasti pečení chleba, ke kterým dospěl při studijním pobytu ve francouzských boulangeriích a během poučných hodin, strávených v kuchyni kulinářské akademie spolu se svými studenty. Nahlédněte Peterovi přes rameno a učte se spolu s ním od nejváženějších francouzských pekařů, jako jsou Lionel Poilâne a Phillippe Gosselin, jehož pain a l’ancienne revolučním způsobem změnil umění přípravy baget. Sledujte jej při práci v kuchyni, kdy svým studentům vysvětluje dvanáct fází chleba. Názorné instrukce jsou vysvětleny pomocí více než 100 návodných fotografií. Nově nabyté vědomosti využijete při přípravě 50 nových receptů pro klasické chleby, jako je rustikální ciabatta, vydatný pain de campagne, tradiční newyorský bagel nebo pekařský svatý grál – Peterova verze slavného pain a l’ancienne. Peter dokáže skloubit přísnou vědu, pokročilé techniky a historii přípravy jídla – výsledkem je jednoduše přístupná a podmanivá kniha, bohatá a různorodá stejně jako chleby, které si podle ní připravíte. Je to původní kniha o jídle, napsaná okouzlujícím a inspirujícím stylem. Odměnou vám budou ty nejlepší chleby a pečivo na světě. Zdroj anotace: Zbozi.czNačítání…
Počet záznamů: 1