Počet záznamů: 1  

Bod mrazu

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Dionne, Karen - Autor
    1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB/art, 2010 - 263 s. ; 22 cm
    ISBN 978-80-7381-687-2
      Manďák, Jindřich, - Překladatel
    ekothrillery (romány)
     americké romány  thrillery (romány)
    SignaturaC 193.804
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 193.804 a   

    Údaje o názvuBod mrazu / Karen Dionne ; přeložil Jindřich Manďák
    Záhlaví-jméno Dionne, Karen (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd. v českém jazyce
    Vyd.údajePraha : BB/art, 2010
    Fyz.popis263 s. ; 22 cm
    ISBN978-80-7381-687-2
    Číslo nár. bibl.cnb002026768
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    OriginálFreezing point
    Dal.odpovědnost Manďák, Jindřich, 1947- (Překladatel)
    Předmět.heslaekothrillery (romány)
    Forma, žánr americké romány * thrillery (romány)
    Konspekt821.111(73)-3 - Americká próza
    MDT 821.111(73)-31 , (0:82-312.4)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    V nepříliš vzdálené budoucnosti, takřka v přítomnosti, se lidstvo potýká s nedostatkem vody. Například řeka Colorado už prakticky nedotéká do moře, poněvadž je cestou odčerpána podniky i domácnostmi. Hrdiny knihy Karen Dionneové jsou převážně ekologičtí aktivisté, z nichž někteří skončili u ekoterorismu, jiní byli pod tlakem okolností nuceni stáhnout se do pasivity, případně i do služeb gigantického koncernu, který se pokouší nevybíravým způsobem, bez ohledu na nejpotřebnější, získat obrovské zásoby pitné vody pro ty, kdo nejvíc zaplatí, i za cenu zničení nejjižnějšího kontinentu naší planety. Ke svému cíli používá nejmodernější techniky, jenže někdy se příroda ukáže příliš mocná a zabíjí viníky i nevinné. Scénář předložený autorkou se bohužel může velmi brzy stát realitou. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.