Počet záznamů: 1  

Škvár

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bukowski, Charles, 1920-1994 - Autor
    Vyd. 2., V Argu 1., v přepracovaném překladu - Praha : Argo, 2015 - 171 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-257-1413-3
      Brázda, Jan - Překladatel
     americké romány
    SignaturaC 193.038
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 193.038   
    Rožnov k vypůjčeníC 193.038 R   

    Údaje o názvuŠkvár / Charles Bukowski ; [přeložil Jan Brázda]
    Záhlaví-jméno Bukowski, Charles, 1920-1994 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 2., V Argu 1., v přepracovaném překladu
    Vyd.údajePraha : Argo, 2015
    Fyz.popis171 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-257-1413-3
    Číslo nár. bibl.cnb002698011
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    OriginálPulp
    Dal.odpovědnost Brázda, Jan (Překladatel)
    Forma, žánr americké romány
    Konspekt821.111(73)-3 - Americká próza
    MDT 821.111(73)-31 , (0:82-31)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Poslední dokončené dílo Charlese Bukowského, vydané krátce po jeho smrti roku 1994, se už svým názvem hlásí k žánru literárního braku. Využívá četné stereotypy šestákových románů a dovádí je ad absurdum. Bukowskému nezáleží na dokonalé konstrukci detektivní zápletky, spíš se vyžívá v barvitých popisech odvrácené tváře Los Angeles. Soukromého detektiva Nicka Belaneho navštíví dáma v rudém – Smrtka –, která pátrá po francouzském autorovi Célinovi, který měl být už dávno mrtvý, jenže není. Během pátrání se Belane setkává například s mimozemšťany v lidské podobě, manželským párem řešícím nevěru nebo knihkupcem toužícím po Červeném vrabci. Každá žena je kočka, každý chlap buran a v každém baru, do kterého vkročí, si Belaneho s někým spletou a neskončí to dobře. Bukowski se rozloučil ve velkém stylu – v tomto případě jeho román nadchl nejen čtenáře, ale i kritiky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.