Počet záznamů: 1  

Kniha pro celiaky

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Ali, Naheed, 1981- - Autor
    Hodkovičky [i.e. Praha] : Pragma, 2015 - 239 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7349-434-6
     celiakie  diagnostika (lékařství)  terapie
     příručky
    SignaturaC 361.993
    Umístění 616.3 - Nemoci trávicího ústrojí
    Kniha pro celiaky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 361.993   

    Údaje o názvuKniha pro celiaky : nové poznatky pro nemocné, lékaře a pacienty / Naheed Ali ; [překlad Olga Hladová]
    Záhlaví-jméno Ali, Naheed, 1981- (Autor)
    Vyd.údajeHodkovičky [i.e. Praha] : Pragma, 2015
    Fyz.popis239 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7349-434-6
    Číslo nár. bibl.cnb002692377
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny?. Terminologický slovník
    Předmět.hesla celiakie * diagnostika (lékařství) * terapie
    Forma, žánr příručky
    Konspekt616 - Patologie. Klinická medicína
    MDT 616.341-002-008.6 , 616-08 , 616-07 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru616.3 - Nemoci trávicího ústrojí
    Druh dok.KNIHY
    Kniha pro celiaky
    Celiakie, známá také jako glutenová enteropatie, endemická sprue nebo nesnášenlivost lepku, je běžná nemoc, která postihuje trávicí ústrojí člověka. Pacienti s touto diagnózou nepříznivě reagují na potraviny obsahující lepek. Lepek je směs bílkovin, které se nachází v určitých druzích obilnin jako pšenice, žito a ječmen. Vyskytuje se také v potravinách, například v pečivu, těstovinách a sušenkách. Imunitní systém člověka s celiakií považuje jednu látku tvořící lepek, gliadin, za hrozbu a podle toho na ni reaguje negativně. Imunitní systém vyrábí protilátky, aby se této domněle škodlivé látce ubránil. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.