Počet záznamů: 1
Výroba surového a bílého cukru
Gebler, Jaroslav, 1948- - Autor
1. vyd. - Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1975 - 167 s. : il., fot., tb. ; 8°
Knižnice potravinářeSignatura C 63.974/4 Umístění Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Výroba surového a bílého cukru. 4. [část], Surovárenské cukroviny / Jaroslav Gebler Část názvu Surovárenské cukroviny Záhlaví-jméno Gebler, Jaroslav, 1948- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1975 (Mír 5) Fyz.popis 167 s. : il., fot., tb. ; 8° Číslo nár. bibl. cnb000470751 Edice Knižnice potravináře Poznámky 2500 výt.. Navazuje na předchozí svazky, které naps. Rudolf Bretschneider a Alois Dolinek. Obálka: Ignác Janík Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Poznámky k uživatelskému určení Určeno [též] žákům odb. škol potrav. MDT 664.1.05(024) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Cílem publikace je přispět nejen ke správnému dodržování technologického postupu, ale i k dosažení hospodárnosti. Autor seznamuje se základy krystalizace cukru, se surovinami pro výrobu cukrovin a podává hlavní technologické a ekonomické zásady vaření surovárenských cukrovin. Pojednává o vlastnostech cukrovin, jejich zpracování v mísidlech, odstřeďování a o vlastnostech surového cukru a jeho skladování. Zmiňuje se také o použití melasy a upozorňuje na závady při vaření a zpracování cukrovin a při skladování cukru a melasy. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1