Počet záznamů: 1
Výroba surového a bílého cukru
Gebler, Jaroslav, 1948- - Autor
1. vyd. - Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1975 - 167 s. : il., fot., tb. ; 8°
Knižnice potravinářeSignatura C 63.974/4 Umístění Info RETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD Title statement Výroba surového a bílého cukru. 4. [část], Surovárenské cukroviny / Jaroslav Gebler Portion of title Surovárenské cukroviny Main entry-name Gebler, Jaroslav, 1948- (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1975 (Mír 5) Phys.des. 167 s. : il., fot., tb. ; 8° National bibl. num. cnb000470751 Edition Knižnice potravináře Note 2500 výt.. Navazuje na předchozí svazky, které naps. Rudolf Bretschneider a Alois Dolinek. Obálka: Ignác Janík Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Users/Intended Audience Note Určeno [též] žákům odb. škol potrav. UDC 664.1.05(024) Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Cílem publikace je přispět nejen ke správnému dodržování technologického postupu, ale i k dosažení hospodárnosti. Autor seznamuje se základy krystalizace cukru, se surovinami pro výrobu cukrovin a podává hlavní technologické a ekonomické zásady vaření surovárenských cukrovin. Pojednává o vlastnostech cukrovin, jejich zpracování v mísidlech, odstřeďování a o vlastnostech surového cukru a jeho skladování. Zmiňuje se také o použití melasy a upozorňuje na závady při vaření a zpracování cukrovin a při skladování cukru a melasy. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1