Počet záznamů: 1
Konečná, Karolina, 1975- - Autor
Vyd. 1. - Praha : David Konečný, 2014 - 317 s. : barev. il. ; 27 cm
ISBN 978-80-260-7006-1 (váz.)
Bartoš, Marek, - Fotograf Krist, Tomáš - Fotograf
italská jídla
Sardinie (Itálie)
kuchařské receptySignatura B 54.485 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Údaje o názvu Kuchařka z ostrova Sardinie / Karolina Konečná ; fotografie Marek Bartoš, Tomáš Krist Záhlaví-jméno Konečná, Karolina, 1975- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : David Konečný, 2014 Fyz.popis 317 s. : barev. il. ; 27 cm ISBN 978-80-260-7006-1 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002626790 Poznámky Obsahuje rejstříky Dal.odpovědnost Bartoš, Marek, 1981- (Fotograf)
Krist, Tomáš (Fotograf)
Předmět.hesla italská jídla * Sardinie (Itálie) Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(450) , (450) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Druh dok. KNIHY Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spoustu místních, jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré. Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii - od místních hospodyň, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. No a rovnou na ostrov, tam vás přenese spousta fotografií z autorčiných cest na Sardinii. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy, od ryb, přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1