Počet záznamů: 1  

Pokroky v lékařské biochemii

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Hořejší, Jaroslav, 1905-1997 - Autor
    1. vyd. - Praha : Státní zdravotnické nakladatelství, 1968 - 293 s. : il. + 2 listy tabulek
     lékařská biochemie  lékařský výzkum
     studie
    SignaturaC 66.730
    Umístění
    Pokroky v lékařské biochemii
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 66.730   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuPokroky v lékařské biochemii / [uspoř.] Jaroslav Hořejší
    Záhlaví-jméno Hořejší, Jaroslav, 1905-1997 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Státní zdravotnické nakladatelství, 1968 (ST 4)
    Fyz.popis293 s. : il. + 2 listy tabulek
    Číslo nár. bibl.cnb000449312
    PoznámkyZkr.. Obálka a vazba Jiří Bursík. 2500 výt.. Pozn.
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
    Jazyková pozn.Část. slovenský text
    Předmět.hesla lékařská biochemie * lékařský výzkum
    Forma, žánr studie
    Konspekt61 - Lékařské vědy. Lékařství
    MDT 61:001.891 , 61:577.1 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština ; slovenština
    Druh dok.KNIHY
    Pokroky v lékařské biochemii
    Obsah prvého svazku "Pokroků" tvoří čtyři témata. První (Z. Vodrážky) se zaměřuje na hemoglobin a všímá si prostorového uspořádání atomů v jeho molekule, tzv. konformace, a jeho úchylek a vztahů k funkci molekuly. Druhé (J.Hořejšího) je věnováno studiu vztahu glutathionu k funkci erytrocytární a hodnocení jeho diagnostického a terapeutického významu. Další kapitola (T.R. Niederlanda a E. Brixové) se zabývá steatózou jater jako patogenetickým činitelem, její interpretací a definováním metabolických odchylek. Závěrečná kapitola (M. Kvapila a J. Hurycha aj.) shrnuje výsledky studia regulace syntézy a metabolismu kolagenních bílkovin. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.