Počet záznamů: 1
Mayle, Peter, 1939-2018 - Autor
Vyd. 2. - Praha : Argo, 2014 - 190 s. ; 20 cm
ISBN 978-80-257-1076-0 (brož.)
zvyky a obyčeje gastronomie
črtySignatura C 357.442 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Francouzské hodokvasy / Peter Mayle ; [přeložil Jiří Sedláček] Záhlaví-jméno Mayle, Peter, 1939-2018 (Autor) Údaje o vydání Vyd. 2. Vyd.údaje Praha : Argo, 2014 Fyz.popis 190 s. ; 20 cm ISBN 978-80-257-1076-0 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb002587452 Poznámky Přeloženo z angličtiny Originál French lessons Předmět.hesla zvyky a obyčeje - Francie * gastronomie - Francie Forma, žánr črty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT (44) , 39 , 641/642 , (0:82-4) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Poznáme pamětihodnou provensálskou rybí polévku bouillabaisse v restauraci na jedné z pláží Côte d’Azur. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1