Počet záznamů: 1  

Skapinova šibalství

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Molière, 1622-1673 - Autor
    Praha : Artur, 2014 - 174 s. ; 19 cm
    ISBN 978-80-7483-019-8 (váz.)
    D ;
      Kadlec, Svatopluk, - Překladatel   Vrba, František, - Překladatel   Molière,
     francouzská dramata
    SignaturaC 190.373
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 190.373   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 190.373 a   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 190.373 a1   

    Uniform title Fourberies de Scapin. Česky
    Title statementSkapinova šibalství ; Ztřeštěnec / Molière ; [z francouzských originálů ... přeložili Svatopluk Kadlec a František Vrba]
    Main entry-name Molière, 1622-1673 (Author)
    Issue dataPraha : Artur, 2014
    Phys.des.174 s. ; 19 cm
    ISBN978-80-7483-019-8 (váz.)
    National bibl. num.cnb002589786
    Edition D (Artur) ; 114
    Another responsib. Kadlec, Svatopluk, 1898-1971 (Translator)
    Vrba, František, 1920-1985 (Translator)
    Molière, 1622-1673. Étourdi. Česky
    Form, Genre francouzská dramata
    Conspect821.133.1-2 - Francouzské drama, francouzsky psané
    UDC 821.133.1-2 , (0:82-2)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    V edici D vycházejí dvě mistrné komedie, jejichž hlavními postavami jsou chytří a mrštní sluhové Skapino a Maskarilo, kteří dokáží přes veškerá příkoří vymýšlet neskutečné intriky a triky, aby pomohli svým pánům získat milovanou dívku. Oblíbené téma, které zdobí klasické komedie již od antiky, zpracovává Moliere s notnou dávkou fantazie, což platí nejen o často uváděné zralé komedii i dovádění Skapina, ale i o jeho rané a málo známe komedii Ztřeštěnec, kde zbrklý mladík Lelio svou ztřeštěností hatí jeden po druhém všechny plány svého sluhy, kterých má nekonečnou zásobu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.