Počet záznamů: 1  

Česká kuchyně za dob nedostatku

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha

    1.Česká kuchyně za dob nedostatku


     Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 - Autor V Praze : Dauphin, 2012 - 211 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7272-420-8 (váz.)
    Sporáček ;
      Sádlo, Jiří - Autor komentáře textu - Editor   Faktor, Viktor, - Autor úvodu atd.
    19. století
     kuchařství  levná jídla
     pojednání  kuchařské recepty
    Česká kuchyně za dob nedostatku
    Údaje o názvuČeská kuchyně za dob nedostatku / Čeněk Zíbrt ; nynějším hospodyňkám na vybranou podle původního vydání z roku 1917 vyšlému v Knihovně českých hospodinek a dívek podávají Jiří Sádlo a Viktor Faktor, kteří knihu tuto též okomentovali a náležitostmi vybavili
    Osobní jméno Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 (Autor)
    Vyd.údajeV Praze : Dauphin, 2012
    Fyz.popis211 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7272-420-8 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002393171
    Edice Sporáček ; 3
    PoznámkyKNIHA JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ !!!
    Dal.odpovědnost Sádlo, Jiří (Autor komentáře textu) (Editor)
    Faktor, Viktor, 1944-2017 (Autor úvodu atd.)
    Název původního vyd.Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety
    Předmět.hesla 19. století * kuchařství - Česko - 19. století * levná jídla
    Forma, žánr pojednání * kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641/642 , 641.553 , (437.3) , (049) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.Knihy
    Název původního vyd.Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety
    Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz