Počet záznamů: 1  

Provence od A do Z

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Mayle, Peter, 1939-2018 - Autor
    Vyd. 2., V nakl. Argo a v tomto překladu 1. - Praha : Argo, 2014 - 277 s. ; 20 cm
    ISBN 978-80-257-1075-3
      Millar, Paul, - Překladatel
     Provence (Francie)
     anglické prózy  cestopisné prózy
    SignaturaC 356.770
    Umístění 913(44) - Francie
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 356.770   

    Údaje o názvuProvence od A do Z / Peter Mayle ; [z anglického originálu ... přeložil Paul Millar]
    Záhlaví-jméno Mayle, Peter, 1939-2018 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 2., V nakl. Argo a v tomto překladu 1.
    Vyd.údajePraha : Argo, 2014
    Fyz.popis277 s. ; 20 cm
    ISBN978-80-257-1075-3
    Číslo nár. bibl.cnb002584088
    OriginálProvence A-Z
    Dal.odpovědnost Millar, Paul, 1933- (Překladatel)
    Předmět.hesla Provence (Francie) - reálie
    Forma, žánr anglické prózy * cestopisné prózy
    Konspekt821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    MDT (0:82-321.8) , 821.111-3 , 913(44) , (44) , (0:82-4)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru913(44) - Francie
    Druh dok.KNIHY
    Anglický spisovatel Peter Mayle, jemuž se Provence stala druhým domovem, pro své věrné i nové čtenáře formou slovníku v heslech uspořádal svůj pohled na tento svérázný, levandulí provoněný kraj. Výběr hesel je ovšem velice osobní – čtenáři se tedy setkají s pestrou směsicí témat, jež autorovi přišla nejpřitažlivější, nejbizarnější, nejzábavnější, nejtypičtější: most v Avignonu a osel, česnek a kruhový objezd, levandule a Pařížané, větry a muzeum vývrtky, zahrady a pastis… Koláž dojmů a zkušeností, kterou Peter Mayle předkládá svým typickým humorným stylem, s nadhledem a zároveň velkou náklonností, propojuje všudypřítomné a pro Francii neodmyslitelné téma: jídlo a pití. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.