Počet záznamů: 1  

Současnost


  1.  Kierkegaard, Søren Aabye, 1813-1855 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Mladá fronta, 1969 - 76 s. ; 19 cm
    ISBN (Brož.)
    Váhy ;
      Žilina, Miloslav, - Překladatel
     Kierkegaard, Søren Aabye, 1813-1855
     transcendentální filozofie  filozofie dějin  revoluce
     eseje
    SignaturaC 72.270
    Umístění
    Současnost
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 72.270   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuSoučasnost / Søren Kierkegaard ; [z dánského originálu ... přeložil Miloslav Žilina]
    Záhlaví-jméno Kierkegaard, Søren Aabye, 1813-1855 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Mladá fronta, 1969 (Mír 6)
    Fyz.popis76 s. ; 19 cm
    ISBN(Brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb000295949
    Edice Váhy ; 6
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    OriginálLiterair Anmeldelse
    Dal.odpovědnost Žilina, Miloslav, 1926-1999 (Překladatel)
    Předmět.hesla Kierkegaard, Søren Aabye, 1813-1855 * transcendentální filozofie * filozofie dějin * revoluce
    Forma, žánr eseje
    Konspekt930.85 - Dějiny civilizace. Kulturní dějiny
    MDT 316.423.3 , 930.1 , 165.31/.32 , (0:82-4)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Současnost
    Výňatek nejvýznamnější partie se spisu Literární recenze, v němž autor analyzuje anonymní román Dva věky, staví do protikladu revoluční dobu a svou současnost. Pro Kierkegaarda revoluční doba představuje bytostné zanícení, niternou účast a permanentní nadšení, zatímco současnosti vyčítá přemíru reflexe, která vede k pouhému diváckému postoji, k napětí, rušícímu opravdový vztah a nastolujícímu negativně jednotící princip záští a nivelizace, jež nalézá svůj výraz v abstraktnosti veřejného mínění. Práce je sestrojena z jemného přediva autorova dialektického umění. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.