Počet záznamů: 1  

Bronzová přeslice


  1.  Katerli, Jelena Iosifovna, 1902-1958 - Autor
    1. autoris. vyd. - Praha : Svoboda, 1952 - 363 s. ; 8°
    Lidová knihovna ;
     ruské romány
    SignaturaC 136.445
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 136.445   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuBronzová přeslice / Jelena Katěrliová ; [z ruského originálu přeložila Věra Kleslová ; po odborné stránce přehlédl Miloslav Hejl]
    Záhlaví-jméno Katerli, Jelena Iosifovna, 1902-1958 (Autor)
    Údaje o vydání1. autoris. vyd.
    Vyd.údajePraha : Svoboda, 1952 (Brno : Svoboda 5)
    Fyz.popis363 s. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000407369
    Edice Lidová knihovna (Svoboda) ; 101
    OriginálBronzovaja prjalka
    Forma, žánr ruské romány
    Konspekt821.161.1 - Ruská literatura
    MDT 821.161.1-31
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Román o rozvoji sovět. průmyslu po Vel. vlastenec. válce. Venkovská přádelna poslala leningradskému strojařskému závodu návrh na lnářský dopřádací stroj, upravený tak, aby bylo zabráněno přetrhávání nití. Návrh byl však neodborně vypracován, setkal se s nepochopením a nedůvěrou vedoucích a části zaměstnanců a závod mimo to pracoval současně na jiném důležitém vynálezu a mohl proto uvolnit pro dopřádací stroj jen malý počet pracovníků. Přes všechny tyto překážky a potíže byl však návrh prozkoumán a přepracován, neboť "sovětské společenské bytí je tak zorganisováno, že nová pokroková věc vždycky zvítězí". - Na osudech jednotlivých zaměstnanců a na životě celého kolektivu je ukázáno, jak společenské bytí působí na společenské vědomí lidí, jak jsou zbavováni přežitků kapitalistického nazírání (neuvědomělého a lehkomyslného vztahu k socialist. vlastnictví, falešné humanity a pod.) a jak jsou v nich pěstovány vlastnosti pokrokových sovět. lidí. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.