Počet záznamů: 1  

Člověk a výživa

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Hauschka, Rudolf, 1891-1969 - Autor
    Hranice : Fabula, 2013 - 291 s. : il., portréty ; 21 cm
    ISBN 978-80-87635-15-5 (brož.)
     potraviny  výživa člověka  racionální výživa
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 354.818
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Člověk a výživa
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 354.818   

    Údaje o názvuČlověk a výživa : pozemská a kosmická strava / Rudolf Hauschka ; [z německého originálu ... přeložil Radomil Hradil]
    Záhlaví-jméno Hauschka, Rudolf, 1891-1969 (Autor)
    Vyd.údajeHranice : Fabula, 2013
    Fyz.popis291 s. : il., portréty ; 21 cm
    ISBN978-80-87635-15-5 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002537493
    PoznámkyTerminologický slovník
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy
    OriginálErnährungslehre
    Předmět.hesla potraviny - zdravotní aspekty * výživa člověka * racionální výživa
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 613.2 , 614 , 613.26/.29 , 663/664 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Druh dok.KNIHY
    Člověk a výživa
    Autor knihy, zakladatel farmateutické a kosmetické firmy Wala a RudoflHauschka, ve své knize rozebírá působení jednotlivých druhů potravin na tělo, duši i ducha a přitom vychází z nauky a metod Rudolfa Steinera. Kniha obsahuje vysvětlení, jaký je rozdíl mezi kosmickou a pozemskou výživou v souvislosti s tím, že člověk je trojčlennou bytostí. Dále uvádí, jaký vliv má na člověka rostlinná a živočinná výživa, syrova a vařená strava. Jak na člověka působí cukr, sůl, med ve stravě, jak rozdílný je vztah člověka ke kávě a čaji. Dále uvádí, jak pochutiny a koření a zejména alkohol mění vzájemný vztah fyzického těla člověka, jeho duše a ducha a co se s člověkem děje, když sahá po cigaretě. Uvádí správné a nesprávné kuchyňské úpravy stravy, konzervaci, nakládání a zavařování. Druhá část knihy obsahuje pojednání G. Hauschkové: Praktické deitetické pokyny pro nemocné. Jde o nové vydání knihy, jejíž dva předchozí dotisky byly v krátké době rozebrané. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.