Počet záznamů: 1  

O matematické metodě

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bolzano, Bernard, 1781-1848 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Filosofia, 2012 - 74 s. ; 19 cm
    ISBN 978-80-7007-381-0 (brož.)
    Parva philosophica ;
      Vlasáková, Marta, - Překladatel - Autor úvodu atd.
     logika
     studie
    SignaturaC 354.737
    Umístění 161/164 - Logika. Logistika
    O matematické metodě
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 354.737   

    Údaje o názvuO matematické metodě / Bernard Bolzano ; [z německého originálu ... přeložila a původní studií opatřila Marta Vlasáková]
    Záhlaví-jméno Bolzano, Bernard, 1781-1848 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Filosofia, 2012
    Fyz.popis74 s. ; 19 cm
    ISBN978-80-7007-381-0 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002434575
    Edice Parva philosophica ; 20
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Jazyková pozn.Anglické resumé
    OriginálVon der matematischen Lehrart
    Dal.odpovědnost Vlasáková, Marta, 1972- (Překladatel) (Autor úvodu atd.)
    Předmět.hesla logika
    Forma, žánr studie
    Konspekt16 - Logika
    MDT 16 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru161/164 - Logika. Logistika
    Druh dok.KNIHY
    O matematické metodě
    Překlad části obšírného úvodu matematického spisu Grossenlehre, v níž Bolzano přehledně vymezuje základní pojmy své koncepce logiky, jak ji dříve rozvinul především ve svém logickém spise Wissenschaftslehre. Současně zde Bolzano podává návod metodického postupu, jakým má být vedena výuka a výklad vědy, především matematiky, a přichází s požadavkem důsledně exaktní výstavby celého výkladu zahrnující i definice základních pojmů a důkazy výchozích tvrzení. Přeložila a úvodní studii napsala Marta Vlasáková. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.