Počet záznamů: 1  

Kuchařka pod párou

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Kuntzmannová, Miroslava, 1950- - Autor
    Brno : Jota, 2013 - 155 s. : barev. il. ; 26 cm
    ISBN 978-80-7462-420-9 (váz.)
     jídla  vaření v páře
     kuchařské recepty
    SignaturaB 53.662
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Kuchařka pod párou
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 53.662   

    Údaje o názvuKuchařka pod párou / Miroslava Kuntzmannová
    Záhlaví-jméno Kuntzmannová, Miroslava, 1950- (Autor)
    Vyd.údajeBrno : Jota, 2013
    Fyz.popis155 s. : barev. il. ; 26 cm
    ISBN978-80-7462-420-9 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002520638
    PoznámkyObsahuje rejstřík
    Předmět.hesla jídla * vaření v páře
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55 , 641.525 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Kuchařka pod párou
    Kuchařka pod párou představuje tradiční princip vaření, který má své kořeny až ve starověké Číně, přesto zůstává jednoduchým, rychlým a zdravým způsobem přípravy jídla. Miroslava Kuntzmannová, autorka celé řady osobitých a velmi originálních kuchařek, připravila téměř stovku receptů zaměřených na parní vaření. Drůbež, ryby, zeleninové pokrmy – na své si přijde každý milovník dobrého jídla i zdravého stravování.  Stravovací požadavky současnosti? Lehká a zdravá kuchyně.Kuchařka pod párou představuje šetrný a zdravý způsob přípravy jídel, který je prověřen nejen několika tisíciletími čínské tradice, ale byl vlastní rovněž našim šetřivým babičkám. Vaření v páře splňuje vysoké nároky na zdravou výživu, šetří čas i energii. Parní vaření je spojeno s velmi jednoduchou přípravou, možností vařit několik jídel najednou i zpracováním potravin zcela bez tuku. Jídla připravená tímto způsobem mají výtečnou chuť, zachovává se rovněž přirozená barva i konzistence potravin, dochází k minimální ztrátě vitaminů, minerálních látek a stopových prvků v potravinách. Vaření v páře zlepšuje stravitelnost připraveného jídla a zároveň napomáhá zvyšovat denní spotřebu ovoce a zeleniny. Pro přípravu jídel tímto způsobem si nemusíte pořizovat drahé nádobí – stačí obyčejný pařák nebo děrovaná parní nádoba. Miroslava Kuntzmannová představila milovníkům vaření a dobrého jídla celou řadu originálních a osobitých kuchařek (S trochou nostalgie aneb jak se vařilo a jedlo za císaře pána, Andělská kuchařka, Jak chutná život, Kluci, holky, kastrůlky). S Jiřinou Bohdalovou spolupracovala na videokazetě Zavařený den Jiřiny Bohdalové aneb Marečku, podej mi tu kameru a připravila rovněž kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice. S Miroslavou Kuntzmannovou se můžete setkat i na vlnách Českého rozhlasu Plzeň v její vlastní relaci o vaření. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.