Počet záznamů: 1  

Ájurvédská kuchařka

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Verma, Vinod, 1947- - Autor
    Vyd. 1. - Olomouc : Fontána, c2013 - 215 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7336-712-1 (brož.)
      Šubrt, Michal - Překladatel
     ájurvéda  racionální výživa  vegetariánská jídla
     kuchařské recepty  příručky
    SignaturaC 353.214
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Ájurvédská kuchařka
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 353.214   

    Údaje o názvuÁjurvédská kuchařka : alchymie harmonické stravy / Vinód Verma
    Záhlaví-jméno Verma, Vinod, 1947- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajeOlomouc : Fontána, c2013
    Fyz.popis215 s. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7336-712-1 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002502033
    PoznámkyObálkový podnázev: nejezte žádný odpad ani chemii
    OriginálAyurvedic food culture
    Dal.odpovědnost Šubrt, Michal (Překladatel)
    Předmět.hesla ájurvéda * racionální výživa * vegetariánská jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty * příručky
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 615.8 , 613.2 , 641.564 , (083.12) , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Ájurvédská kuchařka
    Ájurvédská kuchařka není pouze souborem osvědčených receptů, ale zasvěceným pohledem do jedné z nejstarších stravovacích kultur světa. Tradiční indická kuchyně je vyhlášená svou originalitou a také důrazem na zdraví, který se do ní promítá díky ájurvédě – nejstarší dochované medicínské tradici na světě. Její neúnavná současná propagátorka Vinód Verma představuje téměř ideálního prostředníka pro sdílení tisíciletých poznatků Orientu modernímu racionálnímu čtenáři: ačkoli se autentickému ájurvédskému léčitelství věnuje již několik desetiletí, pracovala též mnoho let ve farmakologickém výzkumu, a velmi dobře se proto vyzná v západních medicínských přístupech ke stravě. V její knize najdete důraz na racionální zdůvodnění pro to co, jak a kdy správně jíst. Ačkoli jí sestavené recepty vycházejí z tisícileté indické moudrosti, suroviny k jejich přípravě si dnes snadno obstaráte na celé západní polokouli. A pokud vám nechybí špetka kulinářské invence, bude vám stačit znalost osmi zlatých principů ájurvédského stravování, abyste dokázali i z mála lokálních surovin vykouzlit pokrm, který bude na vaše tělo působit nejen výživně, ale též regeneračně a terapeuticky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.