Počet záznamů: 1  

Tvoříme z těsta od jara do zimy

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Šímová, Miluše, 1946- - Autor
    Vyd. 1. - [Beroun] : Machart, 2013 - 79 s. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-87517-86-4 (brož.)
     výtvarné práce z těsta  lidová umělecká výroba  figurky
     příručky
    SignaturaC 351.613
    Umístění 745.5 - Práce ze dřeva, kůže, a dalších materiálů
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dětské k vypůjčeníC 351.613 b   
    Rožnov k vypůjčeníC 351.613 R   

    Údaje o názvuTvoříme z těsta od jara do zimy : rady, návody, postupy a inspirace / Miluše Šímová
    Záhlaví-jméno Šímová, Miluše, 1946- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údaje[Beroun] : Machart, 2013
    Fyz.popis79 s. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN978-80-87517-86-4 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002445289
    Předmět.hesla výtvarné práce z těsta * lidová umělecká výroba * figurky
    Forma, žánr příručky
    Konspekt74 - Kresba. Umělecká řemesla
    MDT 745/749-028.41 , 688.72 , 745.56 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru745.5 - Práce ze dřeva, kůže, a dalších materiálů
    Druh dok.KNIHY
    Nevšední obrazová publikace přináší rady, návody, postupy a spoustu inspirace pro všechny, kteří se chtějí věnovat tvorbě tzv. vizovického pečiva. Převážně obrazová kniha přináší desítky fotografií hotových výrobků i návodné obrazové postupy, jak se ke krásnému výsledku dopracovat. Tzv. vizovické pečivo je obdivuhodná lidová technika, která od svého vzniku, asi od roku 1850, nezměnila materiál ani postup práce. Původně vzniklo z těsta kynutého, kdy se tvary pečiva zapichovaly na vysokých špejlích do vysokých svatebních koláčů, nebo dožínkových chlebů a magicky přitahovaly obdarovaným dobré vlastnosti figur. Pro velkou oblibu tvarů, začali pekaři Lutonští ve Vizovicích ve druhé polovině 19. století péci z těsta nekynutého. Zvířátka se tak stávala hračkou pro děti, dárkem. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.