Počet záznamů: 1  

Prolegomena ke každé příští metafyzice, jež se bude moci stát vědou


  1.  Kant, Immanuel, 1724-1804 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Svoboda, 1972 - 229 s.
    ISBN (Brož.)
      Sobotka, Milan, - Překladatel
     Kant, Immanuel, 1724-1804
    18.-19. století
     filozofové  německá filozofie  transcendentální filozofie
     pojednání
    SignaturaC 83.202
    Umístění
    Prolegomena ke každé příští metafyzice, jež se bude moci stát vědou
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 83.202 v1   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuProlegomena ke každé příští metafyzice, jež se bude moci stát vědou / Immanuel Kant
    Záhlaví-jméno Kant, Immanuel, 1724-1804 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Svoboda, 1972
    Fyz.popis229 s.
    ISBN(Brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb000145044
    OriginálProlegomena zu einer jeden künftigen Metaphysik die als Wissenschaft wird auftreten können
    Dal.odpovědnost Sobotka, Milan, 1927-2024 (Překladatel)
    Předmět.hesla Kant, Immanuel, 1724-1804 * 18.-19. století * filozofové - Německo - 18.-19. století * německá filozofie - 18.-19. století * transcendentální filozofie
    Forma, žánr pojednání
    Konspekt101 - Filozofie
    MDT (430) , 101-051 , 165.31/.32 , 14(430) , (049)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Prolegomena ke každé příští metafyzice, jež se bude moci stát vědou
    Klasické dílo z r. 1783 ozřejmuje analytickým způsobem obsah autorovy Kritiky čistého rozumu, zpracované syntetickou metodou. Jsou v něm podrobeny rozboru podmínky našeho možného poznání. Kant pátrá po charakteru poznatků vdosavadních vědách a vytváří ideu nové vědy vížící se k subjektu. Tento druhý český překlad spisu je moderně uzpůsoben (terminologicky, lexikálně, stylisticky), aniž se vzdaluje syntaxi Kantově. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.