Počet záznamů: 1  

Vzpomínky z kuchyně, aneb, Jak se vaří v Gipsy House

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Dahl, Roald, 1916-1990 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Volvox Globator, 2012 - 331 s., [20] s. obr. příl. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 18 cm
    ISBN 978-80-7207-850-9 (brož.)
      Dahl, Felicity, - Autor
     kuchařství
     vzpomínky  kuchařské recepty
    SignaturaC 186.425
    Vzpomínky z kuchyně, aneb, Jak se vaří v Gipsy House
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 186.425 a   

    Údaje o názvuVzpomínky z kuchyně, aneb, Jak se vaří v Gipsy House / Felicity & Roald Dahlovi ; fotografie Jan Baldwin ; [z anglického originálu ... přeložil Tomáš Černý]
    Část názvuJak se vaří v Gipsy House
    Záhlaví-jméno Dahl, Roald, 1916-1990 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Volvox Globator, 2012
    Fyz.popis331 s., [20] s. obr. příl. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 18 cm
    ISBN978-80-7207-850-9 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002405150
    OriginálMemories with food at Gipsy House
    Dal.odpovědnost Dahl, Felicity, 1938- (Autor)
    Předmět.hesla kuchařství - Anglie
    Forma, žánr vzpomínky * kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641/642 , (410.1) , (0:82-94) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Vzpomínky z kuchyně, aneb, Jak se vaří v Gipsy House
    Kuchařka? Biografie? Povídky a postřehy ze života? Možná od všeho trochu. Každá stránka knihy vás přesvědčí, že jídlo není jen každodenní nutností, ale zhmotněním myšlenky, inspirací. Že proces vaření je stejně tvurčí jako psaní, navíc s okamžitou a živou reakcí publika. Prostřednictvím vzpomínek, spojených s něčím tak přízemním, jako je jídlo, se náhle a nenápadně zjevuje moudro, umocněné obyčejností bramborové polévky. Nahlédněte do života Roalda Dahla, zjistěte, jak a kde žil. Dýchne na vás atmosféra staré dobré Anglie, jak ji popsal Jerome Klapka Jerome nebo Karel Čapek. Jídlo tu má hlavní roli, ale díky vzpomínkám a komentářům ožívá a je jen na vás, abyste si představili, co zrovna Roald Dahl vařil pri psaní Karlíka a továrny na čokoládu, jaké pil víno a kde seděl. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.