Počet záznamů: 1
Čermáková, Dana, 1960- - Autor
1. vyd. - [Praha] : Imagination of People, 2012 - 223 s. : il. (částečně barev.), portréty ; 29 cm
ISBN 978-80-87685-03-7 (váz.) :
Macháček, Vlastislav, - Fotograf
21. století
kuchaři jídla restaurace
kuchařské recepty fotografické publikaceSignatura B 52.871 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Hvězdy kuchyně : TOP 10 šéfkuchařů Česka / text Dana Čermáková ; fotografie Vlastislav Macháček Záhlaví-jméno Čermáková, Dana, 1960- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje [Praha] : Imagination of People, 2012 Fyz.popis 223 s. : il. (částečně barev.), portréty ; 29 cm ISBN 978-80-87685-03-7 (váz.) : 399.00 Kč Číslo nár. bibl. cnb002414926 Dal.odpovědnost Macháček, Vlastislav, 1946- (Fotograf)
Předmět.hesla 21. století * kuchaři - Česko - 21. století * jídla * restaurace - Česko - 21. století Forma, žánr kuchařské recepty * fotografické publikace Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT (083.12) , (084.12) , 641/642-051 , 641.55 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Nejlepší jídla nejlepších kuchařských mistrů. Takto lze charakterizovat skutečně exkluzivní, jedinečnou, vybranou a přitom velmi dostupnou kuchařku od hvězdných šéfkuchařů působících v českých restauracích a hotelech. Známá autorka biografií významných uměleckých osobností (např. Zdeněk Svěrák, Libuše Šafránková, Waldemar Matuška) totiž tentokrát zaměřila svůj zájem na poněkud jinou sféru, která je rovněž tvůrčí a špičkovou záležitostí. Svůj zájem o kvalitní kuchyni spojila s renomovaným fotografem specializovaným na gastronomii, Vlastislavem Macháčkem, a TOP 10 šéfkuchaři Česka - opravdovými "h v ě z d a m i" kuchyně, aby se do knihkupectví dostala tato zcela výjimečná kuchařská publikace. Gastronomie v Česku nabírá na kvalitě. Tuto skutečnost rovněž potvrzuje udělení "Michelinské hvězdy", nejvyššího možného mezinárodního kuchařského ocenění Romanu Paulusovi (Radisson Blu Alcron Hotel) v březnu 2012, jehož umění je nedílnou součástí této velké a obsáhlé knihy. Roman Paulus je prvním českým držitelem tohoto vysokého titulu. Kuchařka představuje i další skvělé šéfkuchaře: Jaroslava Sapíka (Hostinec U koně), Richarda Fuchse (Hotel Four Seasons), Jiřího Štifta (Hotel Mandarin Oriental), Radka Davida (Restaurace La Veranda), Jana Punčocháře (Restaurace Le Terroir), Riccarda Lucque (Restaurace Aromi), Shahafa Shabtaye (Restaurace SaSaZu), Richarda Šustu (Restaurace Suterén) a Václava Friče (Restaurace Na pekárně). Kniha Hvězdy kuchyně není jen nádhernou a inspirující kuchařskou přehlídkou, ale také obrazovou oslavou kulinářského umění. Představuje skutečné mistry šéfkuchaře prostřednictvím jejich receptů, a navíc v portrétních rozhovorech a v jejich přirozeném prostředí jako znamenité osobnosti svého "řemesla". Čtenářky a čtenáři knihy s radostí poznají, že tyto "hvězdy kuchyně" dokáží potěšit zrak a chuťové buňky i žaludky nejen svých hostů, ale i širšího publika, zkrátka všech milovníků kvalitní gastronomie a že současně probudí fantazii každého čtenáře této unikátní kuchařské knihy. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1