Počet záznamů: 1  

O práci spisovatele


  1.  Cejtlin, Aleksandr Grigor'jevič, 1901-1962 - Autor
    1. vyd. - Praha : Československý spisovatel, 1973 - 349 s. ; 8°
    Kritické rozhledy. Velká řada ;
      Židlický, Václav, - Překladatel - Autor úvodu atd. - Sestavovatel, kompilátor
    SignaturaC 89.153
    Umístění
    O práci spisovatele
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 89.153   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuO práci spisovatele : problémy psychologie tvorby, kultury a techniky literární práce / Alexandr Grigorjevič Cejtlin ; [z rus. orig. Trud pisatelja vybral, přel. a doslovem Tajemství literární dílny opatřil Václav Židlický]
    Záhlaví-jméno Cejtlin, Aleksandr Grigor'jevič, 1901-1962 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Československý spisovatel, 1973 (Vimperk : Stráž)
    Fyz.popis349 s. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000123403
    Edice Kritické rozhledy. Velká řada ; 5
    PoznámkyJmenný rejstřík sest. Nina Židlická. Pozn.. Odkazy na lit.. Obálka a vazba: Jaroslav Šváb. 1000 výt.
    Dal.odpovědnost Židlický, Václav, 1931-2002 (Překladatel) (Autor úvodu atd.) (Sestavovatel, kompilátor)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    O práci spisovatele
    Kniha sovětského literárního historika a učitele Literárního institutu, která vyšla v r. 1962 jako výsledek autorovy celoživotní práce, dává nahlédnout do obecných zákonitostí, sociálních, mravních, estetických apsychologickýchpodmínek literární tvorby. Cejtlinova práce je založena na materiálu z poznání tvůrcí práce ruských i západoevropských klasiků, zejména představitelů realistického románu. Autor sleduje nejen spisovatelův poměr ktradicím, literárnímsměrům, ale i řemeslný způsob jeho práce, jako je sbírání materiálu, vytváření charakteru postavy, kompozice díla a respektování pravidel zvoleného žánru. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.