Počet záznamů: 1  

Geologie české křídové pánve a jejího podloží


  1.  Malkovský, Miroslav, 1927- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Academia, 1974 - 263 s., [14] map, [12] s. obr. příl. : il. ; 8°
    ISBN (Váz.)
    Oblastní regionální geologie ČSR
    SignaturaC 92.276
    Umístění
    Geologie české křídové pánve a jejího podloží
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 92.276   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuGeologie české křídové pánve a jejího podloží / Miroslav Malkovský a kolektiv autorů
    Záhlaví-jméno Malkovský, Miroslav, 1927- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Academia, 1974 (PG 1)
    Fyz.popis263 s., [14] map, [12] s. obr. příl. : il. ; 8°
    ISBN(Váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb000461409
    Edice Oblastní regionální geologie ČSR
    Poznámky1000 výt.. Vyd. Ústř. ústav geologický, Praha. Přehl. lit.. Souhrn do angl. přel. H. Zárubová, do ruš. V. Marek a do něm. A. Kříž. Obálka a vazba: Miloslav Cihelka
    Dal.odpovědnost Ústřední ústav geologický (Nakladatel, vydavatel)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Geologie české křídové pánve a jejího podloží
    Monografie podává nové stratigrafické rozčlenění podložních předkarbonských formací. Podstatnou část podložních horninových komplexů zařazuje do proterozoika. Malou plochu podloží tvoří staropaleozické útvary, především ordovik a kambrium a téměř stejný je i podíl hornin vyvřelých, hlavně granitoidních. Nové poznatky byly získány o zlomových strukturách předkarbonského podloží. Výzkum podloží vedl i k novým poznatkům o vývoji a rozšíření mladšího paleozoika v Českém masívu. Byly zhodnoceny rudní výskyty a hydrogeologické poměry podloží. Hydrochemické studium umožnilo posoudit využitelnost podzemních vod pro zásobování pitnou a užitkovou vodou. Problematiku uzavírá geochemický průzkum podloží. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.