Počet záznamů: 1  

Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


    Vodňany : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, 2011 - 34 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm
    ISBN 978-80-87437-27-8 (brož.)
    Edice metodik. Technologická řada ;
      Zajíc, Tomáš, - Autor
     sladkovodní ryby  fyziologie živočichů  lipidy  mastné kyseliny  rybí maso
     studie
    SignaturaC 347.029
    Umístění 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 347.029   
    Lidická ( region )jen prezenčněC 347.029 P   

    Údaje o názvuMožnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin / T. Zajíc ... [et al.]
    Vyd.údajeVodňany : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, 2011
    Fyz.popis34 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm
    ISBN978-80-87437-27-8 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002346115
    Edice/vedl.záhl. Jihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vod. Metodiky. Technologická řada ; 112
    Poznámky200 výt.
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Dal.odpovědnost Zajíc, Tomáš, 1985- (Autor)
    Předmět.hesla sladkovodní ryby * fyziologie živočichů * lipidy * mastné kyseliny * rybí maso
    Forma, žánr studie
    Konspekt639.2/.6 - Rybářství
    MDT 639.21 , 591.1 , 577.115 , 577.115.3 , 637.56 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    Druh dok.KNIHY
    Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.