Počet záznamů: 1  

Staročeské umění kuchařské

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 - Autor
    V Praze : Dauphin, 2012 - 584 s. : faksim. ; 25 cm
    ISBN 978-80-7272-400-0 (váz.)
    Sporáček ;
      Faktor, Viktor, - Editor
    10.-18. století 15.-18. století
     jídlo  kuchařství  kuchařské knihy  česká jídla
     kuchařské recepty  monografie
    SignaturaC 345.874
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Staročeské umění kuchařské
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 345.874   

    Údaje o názvuStaročeské umění kuchařské : Čeněk Zíbrt ; podle původního vydání z roku 1927 ... edičně upravil a náležitými předmluvami vybavil Viktor Faktor
    Záhlaví-jméno Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 (Autor)
    Vyd.údajeV Praze : Dauphin, 2012
    Fyz.popis584 s. : faksim. ; 25 cm
    ISBN978-80-7272-400-0 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002265717
    Edice Sporáček ; 3
    PoznámkyVysvětlivky. Redakční poznámka. Na obálce: s původními obrázky. Frontispis. Edičně připravili Viktor Faktor a Michal Hrubý
    Dal.odpovědnost Faktor, Viktor, 1944-2017 (Editor)
    Předmět.hesla 10.-18. století * 15.-18. století * jídlo - kulturní aspekty * kuchařství - Česko - 10.-18. století * kuchařské knihy - Česko - 15.-18. století * česká jídla - 15.-18. století
    Forma, žánr kuchařské recepty * monografie
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641/642 , 392.8 , (437.3) , 087.6:641/642 , 641.568(437.3) , (048.8) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Druh dok.KNIHY
    Staročeské umění kuchařské
    V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat.  Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.