Počet záznamů: 1  

Ryby pro každý den

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Vašák, Jaroslav, 1947- - Autor
    Vyd. 1. - Velké Bílovice : TeMi CZ, 2010 - 135 s., [16] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-87156-43-8 (brož.)
    Vaří TeMi ;
     rybí jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaC 345.291
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla
    Ryby pro každý den
    Údaje o názvuRyby pro každý den / Jaroslav Vašák
    Záhlaví-jméno Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajeVelké Bílovice : TeMi CZ, 2010
    Fyz.popis135 s., [16] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-87156-43-8 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002116862
    Edice Vaří TeMi ; 14
    Předmět.hesla rybí jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55:637.56 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Masitá jídla
    Druh dok.KNIHY
    Ryby pro každý den
    „Ryby, raky, ryby, raky, já chci taky, jaký fraky“ zpívá se v jedné zlidovělé písničce. O vepřovém, hovězím či skopovém se nezpívá, zato o rybách se i básní a píší se skvělé povídky, například Jak jsem potkal ryby, ba dokonce romány jako Bílá velryba. Ryby jsou významnou a oblíbenou součástí našeho jídelníčku, přestože nejsme národem přímořským. Máme své šupinaté poklady na dosah v rybnících a řekách a i kdybychom rybímu masu zrovna neholdovali, pak štědrovečerní večeře bez kapra, naší nejproslulejší ryby vůbec, je na českém stole téměř nemyslitelná. Kromě kapra, bělice, okouna, pstruha, štiky, tedy těch nejznámějších domácích šupináčů, pronikli do naší kuchyně četní zástupci z mořských dálav a hlubin, jako losos, sleď, treska, tuňák a - jak jinak – sardinka. Jim a mnoha dalším vodním obyvatelům věnoval svou kuchařskou knihu šéfkuchař Jaroslav Vašák, jenž patří nejen k mistrům kuchařského umění, ale i k jeho zdatným propagátorům publikační i mediální formou. Díky němu si lze dopřát rybí menu bezmála každý den v roce, neboť jeho kniha obsahuje přes 300 receptů z 35 druhů sladkovodních i mořských ryb. Je uspořádána abecedně a každá ryba je tu jaksepatří popsána, zobrazena a především vsazena do receptů. A to receptů nejen ryze českých, ale i ryze zahraničních, v nichž nejlépe vynikne chuť masa konkrétního šupináče. Autor připojil i praktické rady: jak zbavit ryby nepříjemného charakteristického pachu, co si počít s kostičkami apod. Vašákova rybí kuchařka je v mnoha ohledech ryboráj. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.