Počet záznamů: 1  

Oběd v Paříži

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bard, Elizabeth - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Motto, 2011 - 335 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7246-557-6 (brož.)
    Příběhy psané s chutí
      Mikulka, Lumír, - Překladatel
     francouzská jídla
     americké romány  kuchařské recepty
    SignaturaC 182.651
    Oběd v Paříži
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 182.651 ČD   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 182.651   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 182.651 a   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 182.651 SV   

    Údaje o názvuOběd v Paříži : milostný příběh s recepty / Elizabeth Bard ; [přeložil Lumír Mikulka]
    Záhlaví-jméno Bard, Elizabeth (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Motto, 2011
    Fyz.popis335 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7246-557-6 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002195175
    Edice Příběhy psané s chutí
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny. Obsahuje rejstříky
    Jazyková pozn.Část. francouzský text
    OriginálLunch in Paris
    Dal.odpovědnost Mikulka, Lumír, 1964- (Překladatel)
    Předmět.hesla francouzská jídla
    Forma, žánr americké romány * kuchařské recepty
    Konspekt821.111(73)-3 - Americká próza
    MDT 641.568(44) , (083.12) , 821.111(73)-31 , (0:82-31)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština ; francouzština
    Druh dok.KNIHY
    Oběd v Paříži
    Jakmile mladá Američanka vložila do úst první sousto šťavnatého bifteku provoněného pepřovou omáčkou, rozhodla se hodit všechno za hlavu a začít nový život v nejromantičtějším městě na světě, po boku „mimozemšťana“ s podivným jménem. Elizabeth se přestěhuje do Gwendalovy pařížské garsonky v „drsné“ čtvrti a je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství. Dospívá k poznání, že francouzská kultura se podobá dobře dozrálému sýru – člověk vidí jen svrchní kůrku, dokud se neprořízne k lahodně pikantnímu vnitřku. Kniha je okořeněná recepty na vybrané lahůdky, jakými jsou letní ratatouille, tatarák z mečouna, kachní prsíčka s ostružinami, jehněčí na pomeranči a badyánu, či čokoládové koláčky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.