Počet záznamů: 1
Vaříme zdravě bez lepku, cukru a mléka
Prasad, Raman - Autor
Vyd. 1. - Brno : Computer Press, 2010 - 224 s. : barev. il. ; 23 cm
ISBN 978-80-251-2404-8 (brož.)
Moochhala, Niloufer - Autor
bezlepková dieta bezmléčná dieta alergie na potraviny dietoterapie dietní jídla
kuchařské recepty příručkySignatura C 342.759 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezlepková jídla Údaje o názvu Vaříme zdravě bez lepku, cukru a mléka : jak pomocí vhodné stravy zmírnit příznaky Crohnovy choroby, celiakie, cystické fibrózy a dalších onemocnění / Raman Prasad a Niloufer Moochhala ; [překlad Kateřina Cichá] Záhlaví-jméno Prasad, Raman (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Brno : Computer Press, 2010 Fyz.popis 224 s. : barev. il. ; 23 cm ISBN 978-80-251-2404-8 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb002148548 Poznámky Přeloženo z angličtiny. Obsahuje rejstřík Originál Recipes for the specific carbohydrate diet Dal.odpovědnost Moochhala, Niloufer (Autor)
Předmět.hesla bezlepková dieta * bezmléčná dieta * alergie na potraviny * dietoterapie * dietní jídla Forma, žánr kuchařské recepty * příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.563 , 616-02:613.2 , 613.2.03 , 641.563 , (083.12) , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezlepková jídla Druh dok. KNIHY Dostává se vám do rukou kniha předkládající ucelený návod, jak přistupovat k výživě při idiopatických střevních zánětech. Jde, v našich zeměpisných šířkách, o alternativní přístup k uvedené problematice. Výživová doporučení zahraničního autora jsou založena na praktických zkušenostech a podložena logickými argumenty. Podstatou diety je vynechání některých potravinových skupin. Spektrum povolených a doporučených potravin však zůstává dostatečně rozmanité, aby zajistilo dodávku základních výživových složek. Autor preferuje návrat k přirozeným zdrojům výživy s minimálním zastoupením chemických látek. Současně se zaměřuje také na mechanické a technologické zpracování jednotlivých potravin za účelem šetření zasažené střevní sliznice. Jednotlivé recepty jsou pak názorným vodítkem na této cestě za zmírněním potíží, které uvedená onemocnění zpravidla doprovázejí. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1