Počet záznamů: 1  

Diabetes mellitus, čili, Cukrovka

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Rušavý, Zdeněk, 1952- - Autor
    1. vyd. - Praha : Forsapi, 2007 - 94 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-903820-2-2 (brož.)
    Rady lékaře, průvodce dietou ;
      Frantová, Veronika - Autor
     diabetes mellitus  dietoterapie  dietní jídla
     příručky  kuchařské recepty
    SignaturaC 338.785
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Diabetes mellitus, čili, Cukrovka
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 08.07.2024)C 338.785   

    Údaje o názvuDiabetes mellitus, čili, Cukrovka : dieta diabetická / Zdeněk Rušavý, Veronika Frantová
    Část názvuCukrovka
    Dieta diabetická
    Záhlaví-jméno Rušavý, Zdeněk, 1952- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Forsapi, 2007
    Fyz.popis94 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-903820-2-2 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb001711930
    Edice Rady lékaře, průvodce dietou ; 2
    PoznámkyTerminologické slovníky
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Dal.odpovědnost Frantová, Veronika (Autor)
    Předmět.hesla diabetes mellitus * dietoterapie * dietní jídla
    Forma, žánr příručky * kuchařské recepty
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 613.2.03 , 641.561 , 616.379-008.64 , 615.874.2 , 641.563 , (083.12) , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Druh dok.KNIHY
    Diabetes mellitus, čili, Cukrovka
    Knížka je sepsána se zřetelem k moderním poznatkům o vstřebávání cukrů v tenkém střevě z různých potravin. Jsou zde podrobně rozebrány oba základní typy cukrovky - diabetes mellitus I. typu a II. typu, možnost vzniku komplikací a podstata léčby a diety. Vysvětleny jsou základní pojmy, energetická hodnota, typy sacharidů a jejich množství v potravinách. Je zde vysvětlena podstata rychlosti vstřebávání sacharidů a definice glykemického indexu a jeho aplikace v dietě pacientů. Knížka obsahuje na 100 receptů doplněných obsahem energie, jednotlivých živin. Kniha je příručkou pacienta, aby byl schopný sestavit jídelníček, který odpovídá jeho dietě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.