Počet záznamů: 1  

Ovoce na stovky chutí

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Lánská, Dagmar - Autor
    Vyd. 1. - Velké Bílovice : TeMi CZ, 2009 - 126 s., [16] s. barev. obr. příl. ; 21 cm
    ISBN 978-80-87156-34-6 (brož.)
    VaříTeMi ;
      Zemina, Milan, - Autor
     ovocná jídla  jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaC 335.245
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Ovoce na stovky chutí
    Údaje o názvuOvoce na stovky chutí / Dagmar Lánská, Milan Zemina
    Záhlaví-jméno Lánská, Dagmar (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajeVelké Bílovice : TeMi CZ, 2009
    Fyz.popis126 s., [16] s. barev. obr. příl. ; 21 cm
    ISBN978-80-87156-34-6 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb001961198
    Edice Vaří TeMi ; 13
    Dal.odpovědnost Zemina, Milan, 1935-2011 (Autor)
    Předmět.hesla ovocná jídla * jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55 , 641.55:634.1/.8 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Ovoce na stovky chutí
    Ovoce má v lidské stravě stejně důležité a nezastupitelné místo jako zelenina. Stejně jako ona obsahuje spousty látek pro lidský organismus nepostradatelných: vlákninu, vitaminy, minerální látky, organické kyseliny, sacharidy a bezpočet dalších pokladů. Konzumuje se zasyrova, ale i tepelně upravené, samostatně i v kombinaci s řadou jiných přísad včetně masa. Děti nezřídka dávají ovoci pro jeho příjemnou chuť přednost před zeleninou. V našem jídelníčku se nejčastěji objevují domácí druhy – hrušky, jablka, jahody, meruňky, švestky či třešně. Čím dál víc se však ovocná paleta rozšiřuje i o druhy dovezené a exotické – ananas, banány, kiwi, liči, mango, papája, o pomerančích a citronech ani nemluvě. A pro leckoho možná překvapivě, ale přitom naprosto ústrojně patří do ovoce ořechy a mandle. Vyhlášená odbornice na rostlinnou výživu ing. Dagmar Lánská, Csc., proslulá bezpočtem publikací o koření, zelenině a ovoci, popsala v této kuchařské knize na šedesát druhů rozličného ovoce domácího i cizokrajného a připojila k nim přes dvě stě receptů nejrůznějších úprav. Od polévek přes hlavní chody až po dezerty, pečivo a nápoje. Pokrmy všeobecně oblíbené i méně známé. Všechny recepty vlastnoručně ozkoušené, ochutnané a doporučeníhodné. Touto ovocnou kuchařkou vytvořila protějšek k již populární Zelenině od A do Z. Ukázky exotického ovoce a vybraných ovocných pokrmů do ní nafotografoval autorčin osvědčený spolupracovník Milan Zemina. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.