Počet záznamů: 1  

Jan Štursa

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Wittlich, Petr, 1932- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Academia, 2008 - 251 s., [32] s. obr. příl. : il., portréty
    ISBN 978-80-200-1624-9 (váz.)
     Štursa, Jan, 1880-1925
     sochaři  české sochařství
     biografie
    SignaturaC 333.970
    Umístění 73.071 - Sochaři, sochařky. Medailéři, medailérky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 333.970   

    Údaje o názvuJan Štursa / Petr Wittlich
    Záhlaví-jméno Wittlich, Petr, 1932- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Academia, 2008
    Fyz.popis251 s., [32] s. obr. příl. : il., portréty
    ISBN978-80-200-1624-9 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001836169
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Jazyková pozn.Anglické resumé
    Dal.odpovědnost Akademie věd České republiky. Středisko společných činností (Nakladatel, vydavatel)
    Předmět.hesla Štursa, Jan, 1880-1925 * sochaři - Česko - 19.-20. století * české sochařství - 19.-20. století
    Forma, žánr biografie
    Konspekt73 - Sochařství, keramika, porcelán, umělecké zpracování kovů
    929 - Biografie
    MDT 730(437.3) , (437.3) , 730.071.1 , 929 , (092)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru73.071 - Sochaři, sochařky. Medailéři, medailérky
    Druh dok.KNIHY
    Jan Štursa
    Jan Štursa
    Monografie věnovaná jedné z nejvýraznějších osobností moderního českého sochařství (1880–1925). Autor podává podrobný výklad o Štursově životě a především o jeho uměleckém vývoji, od počátečního období jeho tvorby v duchu symbolismu přes umělcovu reakci na vliv Augusta Rodina, neoklasické tendence a vstřebání kubistických podnětů až k závěrečné tendenci k civilismu. Štursovo dílo je zasazeno do kontextu evropského umění té doby. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.