Počet záznamů: 1  

Skladatelův svět

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Hindemith, Paul, 1895-1963 - Autor
    1. vyd. - V Praze : Akademie múzických umění, 2008 - 245 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7331-132-2 (váz.)
     hudební kompozice  hudební estetika  filozofie hudby
     eseje
    SignaturaC 334.652
    Umístění 781 - Teorie hudby
    Skladatelův svět
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 334.652   

    Údaje o názvuSkladatelův svět : jeho obzory a hranice / Paul Hindemith ; [z anglického originálu ... přeložil Martin Pokorný]
    Záhlaví-jméno Hindemith, Paul, 1895-1963 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajeV Praze : Akademie múzických umění, 2008
    Fyz.popis245 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7331-132-2 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001853478
    OriginálComposer's world
    Předmět.hesla hudební kompozice * hudební estetika * filozofie hudby
    Forma, žánr eseje
    Konspekt78 - Hudba
    MDT 78.02 , 78.01 , (0:82-4)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru781 - Teorie hudby
    Druh dok.KNIHY
    Skladatelův svět
    Kniha Skladatelův svět vychází z přednášek, k nimž Paula Hindemitha v akademickém roce 1949–1950 pozvala Harvardská univerzita. Hindemith zde zkoumá hranice i horizonty onoho zvláštního prostoru, ve kterém vzniká hudební skladba., stejně tak ale s pronikavým postřehem a někdy i sarkasmem popisuje vnější a hmotné podmínky, do nichž skladatel se svou skladbou vstupuje a ve kterých se musí uplatnit. Kniha podává ucelený náčrt obecné teorie hudby s důrazem na skladatelské hledisko, nepředpokládá ale odborné znalosti a je psána přístupným a poutavým stylem. Hindemith zde vystupuje jako znalec hudební historie i evropské filozofické tradice, jako trpělivý myslitel a kritik každého falešného nadšení, jako břitký komentátor hudebního života. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.