Počet záznamů: 1  

Země zůstane ještě dlouho mladá

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Simmel, Johannes Mario, 1924-2009 - Autor
    Vyd. 2., V Euromedia Group 1. - V Praze : Euromedia Group - Ikar, 2008 - 285 s.
    ISBN 978-80-249-1099-4 (váz.)
      Houbová, Věra, - Překladatel
     rakouské povídky
    SignaturaC 176.834
    Země zůstane ještě dlouho mladá
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 176.834 a   

    Title statementZemě zůstane ještě dlouho mladá / Johannes Mario Simmel ; [z německého originálu ... přeložila Věra Houbová]
    Main entry-name Simmel, Johannes Mario, 1924-2009 (Author)
    Edition statementVyd. 2., V Euromedia Group 1.
    Issue dataV Praze : Euromedia Group - Ikar, 2008
    Phys.des.285 s.
    ISBN978-80-249-1099-4 (váz.)
    National bibl. num.cnb001836084
    OriginalErde blebt noch lange jung
    Another responsib. Houbová, Věra, 1927- (Translator)
    Form, Genre rakouské povídky
    Conspect821.112.2-3 - Německá próza, německy psaná
    UDC 821.112.2(436)-32 , (0:82-32)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Země zůstane ještě dlouho mladá
    Tento soubor povídek představuje cosi jako momentky z uplynulých dob, tak jak je autor coby reportér viděl a zachytil. Jsou to drobné příběhy, v nichž jde o právo a bezpráví, hlad a blahobyt, válku a mír. Jsou zde historky veselé i smutné, vzrušující a dojímavé, o lidech, kteří zabíjejí, i o lidech, kteří druhým pomáhají, o mocných politicích a nemocných dětech, které málem zemřely v důsledku tupé byrokracie. Tyto mini příběhy zřejmě neotřesou světem, ale právě v malých příbězích malých lidí se zrcadlí duch doby jasněji a ostřeji než ve velkých historiích heroických velehrdinů. Neboť jak sám autor říká "heroické příběhy velehrdinů byly vždycky ty nejhorší." Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.