Počet záznamů: 1  

To nejlepší z ruské kuchyně

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


    1. vyd. - Bratislava : Perfekt, 2008 - 205 s. : barev. il. ; 31 cm
    ISBN 978-80-8046-411-0 (váz.)
     ruská jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaB 49.120
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    To nejlepší z ruské kuchyně
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 49.120   

    Údaje o názvuTo nejlepší z ruské kuchyně / [z ruského originálu přeložila Monika Vosková]
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajeBratislava : Perfekt, 2008
    Fyz.popis205 s. : barev. il. ; 31 cm
    ISBN978-80-8046-411-0 (váz.)
    PoznámkyObsahuje rejstřík
    Předmět.hesla ruská jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.568(470+571) , (083.12)
    Země vyd.Slovensko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    To nejlepší z ruské kuchyně
    Kulinářství je jedno z nejstarších umění, jaké kdy lidstvo poznalo. Není divu, vždyť, jak se říká, hladovému žaludku člověk nerozkáže a mlsnému jazýčku už vůbec ne. Vynikající chutě ruské kuchyně představuje nová obrazová kuchařka s recepty nejtypičtějších ruských jídel. Ruská kuchyně, tak jako kterákoli jiná národní kuchyně, prošla určitým vývojem, který na jejích pokrmech zanechal nesmazatelné stopy a osobitou chuť. Není proto náhoda, že v nich můžeme najít vlivy staroslověnských jídel už od doby Kyjevské Rusi. Skrývá se v nich rovněž kus národní kultury, její rozmanitost, tradice i zvláštnosti každodenního života. Charakter tradiční ruské stravy výrazně ovlivnil i způsob obživy obyvatel, kterým bylo především zemědělství. V různých oblastech se proto připravovala různá chlebová a moučná jídla, ale také pokrmy ze zelí. Nemalý význam měly též ryby, jež obohacovaly stůl v době půstu. Připravte si typické ruské pochoutky jako boršč, soljanku, paschu, mrkvový nákyp, uchu, nejrůznější pirohy či kurnik, a dobřejte si opravdu labužnické hody. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.