Počet záznamů: 1
Mikeš, Vladimír, 1950-2007 - Autor
Praha : Dokořán, 2008 - 199 s. : il.
ISBN 978-80-7363-143-7 (brož.)
Johanus, Václav, - Ilustrátor
jídla potraviny chemické procesy všeobecnosti a zajímavosti
příručkySignatura C 331.833 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Proč se klepou řízky : chemie v kuchyni / Vladimír Mikeš ; [ilustrace Václav Johanus] Záhlaví-jméno Mikeš, Vladimír, 1950-2007 (Autor) Vyd.údaje Praha : Dokořán, 2008 Fyz.popis 199 s. : il. ISBN 978-80-7363-143-7 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb001818403 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Dal.odpovědnost Johanus, Václav, 1947- (Ilustrátor)
Předmět.hesla jídla * potraviny * chemické procesy * všeobecnosti a zajímavosti Forma, žánr příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 613.26/.29 , 663/664 , 66.02 , 0/9 , 641.524.2 , 641.55 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších činností. Jiní se zase vyžívají v přípravě kulinářských specialit a stráví spoustu času v kuchyni nebo ve sklípku při výběru vhodného vína... Příprava jídla je chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V této knize se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od chemického složení potravin přes to, proč se řízky mají klepat či proč vzniká karamel až po to, zda instantní čínské polévky skutečně škodí zdraví. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1