Počet záznamů: 1  

Čas a vyprávění

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Ricœur, Paul, 1913-2005 - Autor
    1. vyd. - Praha : OIKOYMENH, 2007 - 413 s. ; 22 cm
    ISBN 978-80-7298-105-2 (váz.)
    Knihovna novověké tradice a současnosti ;
      Petříček, Miroslav, - Překladatel
     čas  dějinnost  historické vědomí  vyprávění
     studie
    SignaturaC 300.651/3
    Umístění 808.1/.2 - Literární tvorba. Tvůrčí psaní. Redakční práce
    Čas a vyprávění
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 300.651/3   

    Údaje o názvuČas a vyprávění. III, Vyprávěný čas / Paul Ricoeur ; [z francouzského originálu ... přeložil Miroslav Petříček]
    Část názvuVyprávěný čas
    Záhlaví-jméno Ricœur, Paul, 1913-2005 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : OIKOYMENH, 2007
    Fyz.popis413 s. ; 22 cm
    ISBN978-80-7298-105-2 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001779682
    Edice Knihovna novověké tradice a současnosti ; sv. 46
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    OriginálTemps et récit II: Temps raconté
    Dal.odpovědnost Petříček, Miroslav, 1951- (Překladatel)
    Předmět.hesla čas - filozofické aspekty * dějinnost * historické vědomí * vyprávění
    Forma, žánr studie
    Konspekt11 - Metafyzika
    MDT (048.8) , 115 , 101 , 930.1 , 930 , 808.543
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru808.1/.2 - Literární tvorba. Tvůrčí psaní. Redakční práce
    Druh dok.KNIHY
    Čas a vyprávění
    V osmdesátých letech vydal autor postupně tři svazky monumentálního díla Čas a vyprávění, v němž se zabývá významem narativní povahy slovesných útvarů, jakými jsou román či historiografická díla. V závěrečném dílu se znovu vrací k aporiím časové zkušenosti, ke sporu mezi Aristotelem a Augustinem, a odtud postupuje až k Heideggerovi, na kterého navazuje svým pokusem o hermeneutiku historického vědomí. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.