Počet záznamů: 1
DeWitt, Dave, 1944- - Autor
Vyd. 1. - V Praze : Ikar, 2007 - 239 s. : il., faksim. ; 24 cm
ISBN 978-80-249-0960-8 (váz.)
Leonardo, da Vinci, 1452-1519
15.-16. století
gastronomie gastronomie italská jídla
studieSignatura C 329.027 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Title statement Da Vinciho kuchyně : tajemství italské renesanční gatronomie / Dave DeWitt ; [z anglického originálu ... přeložila Wanda Dobrovská] Main entry-name DeWitt, Dave, 1944- (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data V Praze : Ikar, 2007 Phys.des. 239 s. : il., faksim. ; 24 cm ISBN 978-80-249-0960-8 (váz.) National bibl. num. cnb001786518 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Original Da Vinci's kitchen Subj. Headings Leonardo, da Vinci, 1452-1519 * 15.-16. století * gastronomie - Itálie - 15.-16. století * gastronomie - dějiny * italská jídla Form, Genre studie Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641/642 , 641.568(450) , (450) , (048.8) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Document kind BOOKS Autor na základě studia Leonardových zápisníků a znalosti jeho filozofie přístupu ke stravování a k životu láká čtenáře poznat taje a stravovací zvyklosti renesanční Itálie. Během líčení dějin gastronomie uvádí recepty zachované slovy starých mistrů, neboť právě v nich je nejlépe uložen základní materiál dějin kuchařského umění. Dovíme se zajímavosti vynalézavých kuchmistrů, mnohé o renesančním kuchyňském náčiní, kde a kdy se jaká plodina objevila, jak vypadala hostina šlechticů a jak se stravovali poddaní. Leonardovy kresby pak dokonale dokreslí atmosféru dávných chuťových prožitků. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1