Počet záznamů: 1  

Peklo

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Alighieri, Dante, 1265-1321 - Autor
    Vyd. 3., (V Akademii 1.) - Praha : Academia, 2007 - 189 s. : il.
    ISBN 978-80-200-1504-4 (váz.)
    Europa ;
      Mikeš, Vladimír, - Překladatel
     italská poezie  alegorie
    SignaturaC 174.593
    Peklo
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 174.593 a   

    Údaje o názvuPeklo / Dante Alighieri ; přeložil Vladimír Mikeš
    Záhlaví-jméno Alighieri, Dante, 1265-1321 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 3., (V Akademii 1.)
    Vyd.údajePraha : Academia, 2007
    Fyz.popis189 s. : il.
    ISBN978-80-200-1504-4 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001748529
    Edice Europa (Academia) ; sv. 7
    PoznámkyPřeloženo z italštiny
    Dal.odpovědnost Mikeš, Vladimír, 1927- (Překladatel)
    Forma, žánr italská poezie * alegorie
    Konspekt821.131.1-1 - Italská poezie
    MDT (0:82-191) , 821.131.1-1 , (0:82-1)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Peklo
    Vstupní, nejproslulejší ze tří dílů proslulé Božské komedie, jednoho ze základních literárních děl, které už osm století upoutává pozornost čtenářů na celém světě. Dante Alighieri (1265–1321), básník a učenec, který mimo jiné stojí u základů spisovného italského jazyka, shrnul ve svém nejvýznamnějším, neobyčejně důmyslně komponovaném díle veškeré vědění své doby. Na pouti záhrobní říší, která je symbolickým obrazem lidského života, od prvotního hříchu až po spasení a probuzení k věčnému životu, autora provází římský básník Vergilius. Báseň, napsaná v sugestivních terciích (odpovídajících základnímu principu čísla 3, podle něhož je epos sestaven), je od 19. století výzvou pro nejlepší české překladatele (J. Vrchlického, O. F. Bablera a další). Do této řady patří i nejnovější překlad Vladimíra Mikeše. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.